Learnit Training

Cursus Oracle Discoverer Desktop User Edition

Omschrijving

Discoverer is een ad-hoc query tool die uit twee onderdelen bestaat. Een User-edition en een Administrator-edition. Met de User-edition kan een gebruiker direct de door hem gewenste gegevens ophalen uit de database. De gegevens kunnen vervolgens op verschillende manieren worden getoond en voorzien van allerlei opmaakkenmerken zodat een volwaardig rapport kan worden gemaakt. De definitie van het rapport kan worden bewaard zodat op gezette tijdstippen het rapport opnieuw gegenereerd kan worden of aangepast voor wat betreft de lay-out en de te tonen gegevens. In deze cursus wordt het maken van de rapporten en onderhouden hiervan met de Discoverer User-Edition behandeld.

De theoretische leerstof wordt door de docent klassikaal gepresenteerd. Circa de helft van de tijd wordt besteed aan praktijkopdrachten.

Het doel van deze Oracle Discoverer cursus is het in staat zijn volledig zelfstandig de User-edition tool te hanteren en ad-hoc rapporten te genereren met de daarbij gewenste funktionaliteit naar gelang de behoefte.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor personen die als gebruiker met de Discoverer User-edition gaan werken.

Inhoud

De cursus Oracle Discoverer Desktop User Edition behandelt de volgende onderwerpen:

 • Maken van Queries
 • Query Management
 • Opmaak van rapporten
 • Condities en Parameters
 • Exceptions and calculations
 • Sorteringen, totalen en percentages
 • Drilling data
 • Grafieken
 • Werkboek onderhoud
 • Werken met SQL en Opties.

Voorkennis

 • Enige ervaring in het werken met een computer is vereist
 • De cursus Oracle Application Server Overview of vergelijkbare kennis is een pre
 • De cursus Business Intelligence concepten of vergelijkbare kennis is een pre

Opmerking

De kennis, die u met een duidelijke uitleg/presentatie door de docent wordt aangereikt, is praktijkgericht en wordt door de deelnemer ook meteen in de praktijk gebracht aan de hand van opdrachten en casussen. Bij deze cursusvorm verdiept u mede uw kennis door ervaringen uit te wisselen met uw groepsgenoten.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

2 dagen

Prijs per dag (excl. btw)

€ 490,-

Subtotaal

€ 980,-

btw 21%

€ 205,80

Totaal incl. btw

€ 1185,80

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus Oracle Discoverer Desktop User Edition is beoordeeld met een gemiddelde van 7.9.

"Zeer kundige trainer met brede kennis van zaken. Faciliteiten zijn dik in orde. lesdag (7 uren) is net lang genoeg om geconcentreerd te blijven"

"Het is een organisatie die vooraf vraagt waar de training over moet gaan en met hoeveel deelnemers, je weet dus gelijk waar je aan toe bent. De samenwerking heb ik als prettig ervaren. Veel informatie gekregen maar ook in praktijk toegepast."

"Interessante leerzame cursus toegevoegde waarde het lesboek zodat je op het werk of thuis nog eens kunt nakijken. Met vriendelijke groet Karel Pelzer."

"In een kort tijdsbestek, helaas was ik de tweede dag verhinderd, heb ik hele praktische toepassingen geleerd."

"Zeer goede training die in de praktijk is toe te passen."