Learnit Training
« Back to all themes

Graphic Design Training

Animeren, vormgeven en het bewerken van illustraties zijn ontontbeerlijke vaardigheden in de huidige beeldcultuur. Ook online domineren de grafische elementen. Ze spelen een belangrijke rol in het - al dan niet uitblijven van - succes van een website, blog en andere digitale media. Het verkrijgen of verbeteren van jouw vaardigheid met software als Photoshop, InDesign, AutoCAD of Illustrator kan daarom een waardevolle investering zijn voor jou zelf en/of jouw organisatie. Learnit Training biedt de trainingen Grafisch/DTP/Video maatgericht aan, zowel individueel als voor groepen.

Link

Zoom: Hoe ga je om met privacy gevoeligheid?

Afgelopen jaar zullen veel mensen hebben ervaren hoe belangrijk videobellen is geworden. Verschillende tools als Microsoft Teams of Google Meet, zijn ineens een essentieel communicatiemiddel gebleken. Een van de grootste spelers op het gebied van videobellen op de werkvloer in Nederland is Zoom. Het bedrijf kwam in maart in opspraak omdat er mogelijk gegevens van gebruikers gedeeld zouden worden met Facebook, ook zou het makkelijk geweest zijn voor indringers om zomaar in een meeting te infiltreren. Na aanpassingen aan hun systeem en aan hun beveiliging is dit probleem echter verleden tijd, en sinds maart is Zoom alleen maar populairder geworden in Nederland. In deze blog leggen we je precies uit wat Zoom doet om jouw gegevens te beschermen, maar ook wat je zelf kan doen om veiligheid van jouw gegevens te garanderen.

Hoe zorgt Zoom ervoor dat ze privacy en beveiliging kunnen garanderen?

Belangrijke elementen die in het privacy statement van Zoom naar boven komen of waar Zoom nog aan werkt, lees je hier:

 • Zoom is Privacy Shield- en SOC2 type II-gecertificeerd, wat gezien kan worden als een goede privacy standaard voor een Amerikaans bedrijf.
 • Zoom verkoopt geen data van gebruikers aan derden. Het bedrijf deelt gegevens van gebruikers alleen met Google Analytics en Google Ads, mits je toestemming geeft voor advertentie cookies op hun website.
 • Zoom zorgt ervoor dat berichten die gebruikers aan elkaar sturen versleuteld zijn, waardoor derden niet de mogelijkheid hebben om deze gesprekken mee te kunnen lezen.
 • Zoom werkt momenteel aan end-to-end-encryptie, dit kan gezien worden als een extra beveiligingssleutel waardoor geen enkele externe partij (zelfs Zoom niet) kan infiltreren in een vergadering. De host van de vergadering heeft de mogelijkheid om deze functie aan te zetten.

Wat kun je als organisatie of werknemer doen om privacy en veiligheid te garanderen voor, tijdens of na een Zoom call?

Als organisatie of werknemer is het natuurlijk altijd verstandig om na te denken over de beveiliging van belangrijke gegevens en de privacy gevoeligheid die videobellen met zich meebrengt. Een aantal tips om je eigen gegevens extra te beveiligen, lees je hier:

1. Zorg ervoor dat je notificaties ontvangt wanneer je wordt uitgenodigd voor een Zoom meeting. Het kan voorkomen dat je ineens per ongeluk in een Zoom meeting verschijnt, zonder dat je dit doorhebt. Je kan begrijpen dat dit ongemakkelijke situaties kan opleveren. Zorg er daarom voor dat Zoom je altijd eerst een notificatie verstuurd voordat je deelneemt aan een meeting. Dit kan je doen door bij je instellingen het boxje met de tekst ‘Always show video preview dialog when joining a video meeting’ aan te vinken.

2. Let goed op of je een vergadering echt hebt verlaten. Het gebeurd nog wel eens dat een video meeting wordt beëindigd, zonder dat mensen checken of hun geluid of beeldscherm niet meer in contact staan met Zoom. We hoeven vast niet uit te leggen, dat je hierdoor per ongeluk ongewenste informatie met anderen kunt delen. Dit kun je voorkomen door in je instelling het volgende boxje aan te vinken ‘Ask me to confirm when I leave a meeting’.

3. Zet je recording instelling zelf uit. Zoom beschikt over een opname mogelijkheid die mensen in staat stelt om een video recording van jezelf op te nemen. Op het moment dat je privacy gevoelige informatie deelt met anderen, is het verstandig om ervoor te zorgen dat je in ieder geval je eigen recording instellingen zo hebt ingesteld, dat er geen opname van je wordt gemaakt. In de standaardinstellingen van Zoom staat de ‘record video during sharing’ automatisch aan, zet deze dus zelf uit.

4. Wees jezelf als ‘host’ bewust van je verantwoordelijkheid. Als je zelf de host van een meeting bent, is het belangrijk om jezelf te realiseren dat als je een meeting opneemt of bepaalde informatie uit een chat opslaat, je dit wel met de overige gebruikers moet delen. Ook als host is het niet toegestaan om zomaar opnames te maken of gegevens op te slaan, als dit niet is besproken of vastgelegd met de overige Zoom gebruikers in een meeting. Let er dus op dat jij hiervoor verantwoordelijk en aansprakelijk bent, en niet Zoom.

5. Voorkom dat andere gebruikers gesprekken opslaan. Als host heb je de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat andere deelnemers niet zomaar gesprekken kunnen opslaan. Wil je dit voorkomen, dan kun je het beste de optie ‘prevent participants from saving chats’ aanvinken bij je instellingen.

Wil jij meer weten over Zoom en hoe je Zoom het beste kan inzetten op de werkvloer? Bekijk dan eens onze training ‘Zoom: online bijeenkomsten organiseren’. In deze 2 sessies van elk 3 uur leer jij alles over hoe je het maximale uit Zoom kan halen, daarnaast komen er meer aspecten aan bod over hoe je gegevens kan beschermen tijdens een Zoom meeting. Klik hier voor meer informatie over de training.

Link

Tips voor een online sollicitatiegesprek

Solliciteren voor een nieuwe baan brengt vaak een hoop spanning met zich mee. Zaken als ‘Welke outfit zal ik aantrekken?’ of ‘Heb ik wel de juiste competenties voor deze baan?’ kunnen zomaar door je hoofd spoken. Anno 2020 kunnen we daar nog een extra ‘zorg’ aan toevoegen. Hoe zorg je er namelijk voor dat jouw sollicitatie succesvol verloopt op het moment dat deze online plaatsvindt? Lees hieronder wat jij zelf kan doen om een online sollicitatie gesprek in goede banen en naar jouw gewenste uitkomst te leiden.

1. Draag een gepaste outfit. Nu we vaak thuis zitten, kan het zomaar zo zijn dat jij steeds vaker kiest voor een comfortabele outfit. Als je een goede eerste indruk wilt maken, is het echter belangrijk om ook voor een online sollicitatie een gepaste outfit te dragen. Daarnaast is het van belang dat je rechtop zit en duidelijk zichtbaar bent in beeld.

2. Let op je achtergrond. Check van te voren altijd in hoeverre je achtergrond zichtbaar is op het moment dat je gaat videobellen. Het speelgoed van je kinderen op je achtergrond, komt wellicht niet zo professioneel over.

3. Voorkom te laat komen door technische problemen. Dat het geen goede eerste indruk achterlaat wanneer je bij een fysiek sollicitatiegesprek te laat komt aanzetten, moge duidelijk zijn. Hetzelfde geldt voor online sollicitatiegesprekken. Check daarom altijd ruim van te voren of je wifi, geluid en camera werken. Zo voorkom je stress vlak voor je gesprek begint.

4. Check waar de camera van je laptop zit. Tijdens een fysiek gesprek is het gemakkelijk om de persoon aan te kijken tegen wie je praat. In een online gesprek, werkt dit natuurlijk net wat anders. Check daarom altijd waar de camera van je laptop zit of hoe je je webcam hebt afgesteld. Als je recht in de camera kijkt, heeft de persoon met wie je het gesprek voert tenminste het idee dat je hem of haar ook daadwerkelijk aankijkt.

5. Voorkom ruis op de achtergrond. Als je het sollicitatiegesprek vanuit je eigen huis voert, kan het zomaar zo zijn dat je gesprekspartner achtergrondgeluiden oppikt. Tijdens een sollicitatiegesprek voorkom je dit natuurlijk liever. Probeer daarom een ruimte te zoeken waarin je ongestoord je gesprek kan voeren, met de deur dicht. Daarnaast kan het soms helpen om jezelf te ‘unmuten’ als je zelf een tijdje niet aan het woord bent, hierdoor hoor je geen achtergrondgeluiden.

6. Stel vragen. Een online sollicitatiegesprek is vaak korter en statischer dan een ‘real life’ gesprek. Vergeet daarom vooral niet om zelf ook vragen te stellen. Een werkgever zal assertiviteit juist waarderen en zo voorkom je dat je gesprek binnen een mum van tijd is afgelopen. Als je vragen stelt, leidt dit namelijk vaak ook weer tot verdere gespreksstof. Dit is een mogelijkheid om meer van jezelf te laten zien.

Wist je dat Learnit een interactief webinar ‘Gesprekken naar je hand zetten’ aanbiedt? Tijdens dit 3-uur durende webinar heb jij de mogelijkheid om alles te leren over technieken die ervoor zorgen dat een gesprek precies zo loopt als jij zou willen, ook een sollicitatiegesprek dus! Klik hier om meer te weten te komen over dit webinar of om je direct in te schrijven.

Link

Discover the benefits of Affinity Photo

The small presentation room of the company Serif was rammed full on 19 June 2019. Moreover, the world was watching: the meeting was streamed live. Many people had been looking forward to this moment for a long time: it was a special milestone in the company's history.

Attractive and affordable

Serif is an English Software company with about seventy employees. About ten years ago the company started with an ambitious plan: to develop Affinity. New graphics software that makes full use of the capabilities of today's hardware. A programme that is fully integrated, clear, attractive and affordable. Software that should break through Adobe's hegemony.

In 2014 Affinity Designer appeared: a vector illustration programme, followed a year later by Affinity Photo: a photo editing programme. Although the applications resemble their Adobe counterparts (Illustrator and Photoshop), there are differences that are especially noticeable when you work with them for a while.

Trainer Mark from Learnit didn't immediately see the benefits of the shared file format, but now realizes how easy it is. It is possible to open and edit an Affinity Photo file simply in Designer and vice versa, without loss of layers or other information. How handy that is, I notice now especially when I'm working with other software for a while.

Emotional Director

Terug naar juni 2019. Een toch wat geëmotioneerde directeur lanceerde het voorlopige sluitstuk: Affinity Publisher, een publicatieprogramma (à la InDesign). Veel van het programma was al bekend, want het was al meer dan een jaar als bètatest gratis verspreid.

But a traditional 'one more thing' had been preserved until the first official version: the possibility of editing images within Publisher, completely in context, using the tools from Photo and Designer. "To really realize how handy that is, you have to experience it," says Mark.

Webinar

Kennismaken met Affinity? Mark organiseerde namens Learnit Training op 12 september 2019 een gratis webinar over Affinity Photo. Kijk hem hier terug!

Link

Why infographics become increasingly important

Now that the 'age of big data' is shifting up a gear, information visualisation is becoming an increasingly important tool for understanding all the data that is generated every day. But what makes such visualisation efficient? And how does the Adobe Illustrator design program help you on your way to a professional end result? You will learn this during a free webinar from Learnit, in which, among other things, the following questions will be addressed.

What is data visualization?

Data visualization is, simply put, the graphical representation of data. It is defined as an accessible way to discover and understand trends, patterns and outliers in the flow of information.

Why is data visualization becoming more important?

Every professional sector benefits from a better understanding of company data, and the whole business world is currently working to adapt to our data driven world. Visualization is a key skill. In fact, a visual manages to make complex data more direct and easier to access, with an emphasis on trends and outliers.

Story

Designers further emphasize the narrative importance of visuals. While traditional education usually draws a clear boundary between creative storytelling and technical analysis, the modern professional world also values the symbiosis between the two opposing poles. And the infographic fits perfectly into that field.

How do you pour data into an infographic?

For this trap you have to pay attention as a maker of the infographic: content blurring and inflection. The reasons for this may differ: poor design, unclear labeling or error data management. Avoiding these mistakes once again begins with a good understanding of the story that tells your dataset. It is about the balance between form and function. Data and visuals must tell the story together.

What makes an infographic efficient?

Furthermore, there is a number of points that you should remember when producing an infographic. They may differ, but often the first place for minimalism and the consistent application of data. An efficient visualization tells a story, removes the noise from data and emphasizes the useful data. In this way, the visual can help to capture the look of the reader and increase the comprehensibility of data. That remains the ultimate goal of the chart.

Why Adobe Illustrator?

Nowadays, infographics can be created in many ways, but Adobe Illustrator is the most popular program. It is not only the most versatile tool, but also the most universal. As soon as you know the basics, learning from other design programs becomes much simpler. The vector graphics offer the highest quality result, also in print.

Link

Filming with your phone: four tips

In the training Adobe Premiere Pro You'll learn how to produce a slick video. But before you can assemble, you first need to shoot the right images. Whether you want to make a promotional movie or produce a video for a job application: It starts with beautiful images with good sound.

For that, you can hire an expensive marketing agency, but companies are increasingly opting to produce content themselves. This can be very simple: The latest phones feature excellent cameras, which allow you to create high-quality videos. But how do you press everything from your pocket size camera? Four tips to help you get going.

Light

Think in advance what you want to film, and where you can. Is it outside? Or should it be inside? In general, your phone's camera best responds to natural light. Can you not use the sun? Then you can buy a lamp on the internet for a small price. There are small light sources that you can easily mount on your phone, but you can also go for a larger copy, which you can attach to a tripod.

It is important in any case that you can adjust the ferocity of your lamp so that you can determine the amount of light you need on the spot. Make sure your video is not too dark, but also not overexposed!

Sound

Sound can make your video or break it. You may still have such a good speaker for the lens, if it is difficult to understand, your production will not be convincing. Think in advance so well what you need. Is there only one person to speak? Then a simple tie microphone can suffice.

Such a microphone is less suitable if you want to film a conversation between two or more people. Are you standing in a noisy place with a lot of ambient noise? Then the hand microphone is a godsend. This one is quite pricey, but are you planning to film conversations more often in noisy places? Then it is extremely suitable.

If you are filming a conversation in a quiet place, there are cheaper options. On the internet there is a wide range of plug-in microphones that you can easily connect to your phone. These are often just a bit better that the mics of your phone, which makes the video more professional.

Stabilizer

The cameras of most new phones have a stabilizer. But if you want really tight images, you can use a tripod or external stabilizer. It is useful to have both a larger tripod, examples at eye level, and a smaller variation with you.

Want to shoot images where you move with the camera? Then a gimbal can provide a solution. The prices of these toys have fallen sharply in recent times, for about 100 euros you can screw up the quality of the videos considerably.

App

For simple videos, the default app of your camera is sufficient, but if you want to change settings manually, the Filmic Pro app is a good choice. For example, you can manually set your focus and choose the correct framerate and resolution.

Link

Updates in Adobe CC where video makers are cheerful

In April 2018, Adobe announced the updates in the popular package Creative Cloud and they were then processed. Users of Premiere Pro and After Effects in particular can now indulge in even more advanced video editing software than before. But what are the changes that make subscribers happy? And have you discovered them all yet, or do the programs still have more secrets from you than you thought? In this blog we'll go through the most important additions in Adobe After Effects and Adobe Premiere Pro piece by piece, so you'll know exactly what's left to discover! At the bottom you'll find links to useful tutorials and we'll tell you how to take your Adobe skills to the next level.

Ease of use in After effects

A good update does not always focus on new features, but sometimes also on ease of use. In particular, the updates for After effects focus on a better organization and Efficient effective workflows. The new features of master properties revolutionize the way professionals will work with compositions and versions. Designers can now quickly import JSON and CSV files and dynamically animate them. Other major updates include improvements to the popular Puppet Tool, an improved disk cache management system and a new hotkey for running through mask modes.

Updates in Premiere Pro

The latest version of the most common video editing software in the world does not contain a handful of updates, but a significant number of unmissable additions. These include new color matching options, enhanced audio tools and a fully overhauled Essential Graphics panel. The timecode panel has also been updated, along with new controls for editors working in VR, streamlined collaboration with Team projects, and support for additional formats. You can now even copy and paste markup.

Auto Ducking in Premiere

If we have to highlight one update, it is the audio update that the program was in. Premiere Pro CC now features a Auto Ducking function to normalize the music level when other audio is detected. With the help of Adobe Sensei, the tool also makes it easier to mix dialogues and spoken audio over a soundtrack. As with color matching, Auto Ducking can be edited by the end user. It's always exciting, but this update we can describe as ' very successful '!

Color Match

Also not unimportant are the improvements of the tool Color Match. Even if filmmakers are careful, shades could range from shot to shot. An editor usually had to perform a labor-intensive color correction. The new face Detection tool does about the same, but looks at skin tones and whether they match. To make color correction even easier, Adobe now also has a split view. Ideal for comparing colors at a glance!

Getting Started

Very nice of course, those updates, but if you don't know them or can't handle it you have little to it. Fortunately, there are plenty of tutorials and introduction videos, such as those from Cinecom.net or this tutorial from Premiere Gal, in which the updates are handled using a screen video. With a little bit of searching on YouTube, you'll soon find tutorials that delve deeper into specific updates, such as this video about the Color Match update.

Training

YouTube alone is not a godsend for everyone. Because everyone works at a different pace or level and personal guidance can be experienced as pleasant, Learnit Training offers Adobe tailored to a large part of the Creative Cloud components. For example, you can request free quotations for adobe Premiere Pro or adobe After effectstraining. You can also contact Learnit for other Adobe training courses; For example, a number of Photoshop courses with a transit guarantee for beginners or advanced students are planned. Click here for the total course offer in the Graphic Design category and ask for free advice.

Link

The power of Adobe Illustrator

Designers and professional illustrators use it constantly: Adobe Illustrator. Whether you want to create a cartoon or a professional background illustration. With Adobe Illustrator it can be all. It is not for nothing that the program is in the top 3 state of most used design software. The program lends itself perfectly to creating professional illustrations, logos, and icons and ensures that no quality is lost when you adjust the size. With a bit of basic knowledge, everyone can get started with Adobe Illustrator because the program is very user-friendly. But what exactly is the power of this advanced software? We put the most important features and tips for you in a row.

The best colors for your design

Before you start a design it is important to see what it is ultimately used for. If the image is displayed, choose the RGB color mode document settings. This prevents your chosen colors from appearing in a different way than you mean. When you have created images that are printed, such as a poster or a flyer, make sure that the color mode is on CYMK. Where to find this? When you have opened Illustrator, go to ' file ' and then ' Document color mode '. Here you can choose between RGB or CYMK. Guaranteed the right color mode with Adobe Illustrator!

Simple but effective

Adobe Illustrator has been available on the software market since 1987 and is now providing pixel-perfect illustrations to the present day. The program works with vector graphics: simple basic shapes, such as points, lines and geometric shapes, which are eventually merged into a complex end product. You can't think of it or you can create it in Adobe Illustrator. One advantage of the design software is that you can divide the artwork into layers. These layers ensure that you can work on your chosen part of the image and that the rest remains unprocessed. Do you accidentally make an error? No need! Press CTRL + Z (for Windows) or CMD + Z (for Mac) and you can resume where you left off.

Perfect lines and 3D

You can easily create clean lines with Adobe Illustrator. But what if you want to make a 3D drawing? The program also has a handy tool for this, namely the perspective grid. With this grid you can choose from which perspective you want to draw and you can pull the lines across the grid, so that this candle is straight and fully set to your wishes. You can find the perspective grid under ' View ' where you see ' perspective grid '. When you click on it you'll see that you can choose from a single, two and even three point grid. When clicked, you can choose to lock or rotate the grid at any time. Usability at top!

Course Illustrator CC Basics

Want to learn what's possible with Illustrator? In our three-day training ILLUSTRATOR CC Basics , you'll learn the basic techniques for drawing in illustrator and get acquainted with the most impressive features of the software. Because the training is taught according to the Open curriculum, the content and depth of the subjects can always be tailored to your personal learning goals and learning tempo.

Link

Webdesign: Five trends in 2017

What brings 2017 when it comes to webdesign? We throw a small glance forward and go into the trends and expectations for the new year.

1. Websites become more mobile friendly

Websites become more mobile. The designs are growing along with that trend. In 2017, websites become even more mobile friendly (really good responsive and suitable for mobile phones). In addition, in 2017 you will see that the number of websites designed in principle for mobile phones (and thus so-called ' mobile first ') is going to increase. Not only the design will be made more and more for a small screen: the content will be cut considerably. (And that obviously has consequences for the final design.) Many web designers will look for the balance: ' Mobile first ' is sometimes quite a challenge in the desktop version.

2. Atomic design comes back all the way

Atomic design is a way of design where you always use things again. (Atoms form molecules and molecules in turn form substances.) If we now look at a website, we all see small elements separately: Search buttons, icons, text fields... These loose elements together form one other element, namely a search field. The search box together with the menu will be the header. And so you go on. New It is not, atomic design. But in 2017, many web designers will look at designs again. The advantage is that you reuse basic elements in different sequences, which will benefit the house style and the overall look and feel of the design. In addition, it is nice to design this way: the small chunks offer guidance. And they are easy to use by, for example, a DTP or communication specialist.

3. Burger Menus win Terrain

Last year, the number of hamburger menus on desktop websites was steadily increasing. The fullscreen navigation associated with it scares some off. (You click on an icon and all of a sudden your entire screen is filled with links...) But this way of navigating also has advantages: the user chooses very consciously to start his navigation route.

4. It may turn 3D

The flat design is becoming less than next year. Thanks to the popularity of material design, depth, round corners and embellishments are back. How exuberant the design will be, we await. We are curious!

5. More user friendly Designs

Many companies do not take any risks when it comes to user paths: they want something that has been proven to navigate nicely and to the wishes and questions of the website visitor. Fortunately, there are a large number of extensively tested UX-designs and frameworks that are more and more the basis of different designs. (Incidentally, these frameworks are also at the root of many popular Wordpress themes.) Of course customization is always best, yet we believe that the popularity of the ' proven ' frameworks contributes a bit to making the World Wide Web more user-friendly.

Get started? Then follow one of our webdesign courses.

Link

10 important reasons to organise your own webinar

Wie in het verleden een product, dienst of boodschap aan een grote groep mensen bekend wilde maken, kon daartoe een conferentie of zakelijke bijeenkomst opzetten. Vanzelfsprekend moesten de geïnteresseerden die daarbij wilden zijn dan wel de tijd en middelen hebben om naar de afgesproken locatie af te reizen. Dankzij de moderne technologie is dat tegenwoordig niet meer nodig. Met een seminar via internet, ook wel een webinar genoemd, kun je je doelgroep op een veel eenvoudigere manier bereiken. Bovendien hoeven de mensen die je webinar willen bijwonen geen reis te ondernemen. Zo maak je het voor hen een stuk aantrekkelijker om kennis te nemen van je boodschap. Maar er zijn nog veel meer goede redenen om een webinar te organiseren.

1. Een webinar organiseren scheelt alle partijen tijd en geld

Het volgen van een webinar kan in principe tussen de bedrijven door, maar kost niet alleen de geïnteresseerden aanzienlijk minder tijd en geld. Ook voor degene die het webinar organiseert levert het namelijk de nodige besparingen op. Zo hoeft men bijvoorbeeld geen ruimte af te huren of catering te regelen, en kan de online lezing of presentatie voordelig via internet gepromoot worden.

2. Suitable for large and small numbers of participants

De deelnemers kunnen het webinar gewoon via hun computer bijwonen. Dit betekent dat je je niet druk hoeft te maken over hoeveel mensen erop afkomen, of de zaal niet te groot of te klein is, of er voldoende parkeergelegenheid is, en of iedereen op tijd arriveert.

3. Direct contact with your target group

Het publiek heeft de mogelijkheid om tijdens een webinar rechtstreeks met je te communiceren. Hierdoor krijg je een nog betere kijk op wat je doelgroep wil en leer je deze optimaal kennen. Dit soort inzichten en informatie zijn voor een ondernemer van onschatbare waarde.

4. Fast interaction with potential interested parties

Bij een traditioneel seminar luisteren de aanwezigen over het algemeen in stilte naar een betoog. Een webinar organiseren nodigt daarentegen juist uit tot interactie tussen spreker en publiek. Dit is een veel doeltreffender manier om een relatie met je doelgroep op te bouwen dan via eenrichtingsverkeer, zoals met een geschreven tekst of een videoboodschap.

5. Webinar is vaak ook achteraf te bekijken

Omdat een webinar meestal ook nog kan worden bekeken als deze al heeft plaatsgevonden, bereik je je doelgroep zelfs achteraf nog. Daarmee is het een bijzonder krachtig en langdurig marketingmiddel. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je webinar gemakkelijk online is te vinden. Om het publiek erop te attenderen, kun je de link van het webinar naderhand verspreiden via je social media-kanalen.

6. Good way to get more brand awareness

Vooral wanneer een bedrijf een relatieve nieuwkomer is, kan het organiseren van een webinar helpen bij het genereren van naamsbekendheid. Het biedt ondersteuning bij het creëren van bewustwording bij je potentiële publiek, en tegelijkertijd werk je aan het opbouwen en uitbreiden van je zakelijke netwerk en businesscontacten.

7. Ideal for effective product promotion

Een webinar organiseren leent zich perfect voor het maken van reclame voor je boek, product, evenement enz. Als organisator kun je in je verhaal verwijzen naar passages uit je boek, of er gedeeltes van je video in opnemen. Aan het eind van het webinar laat je de kijkers dan een link zien waarop informatie is te vinden over waar en hoe ze het product kunnen aanschaffen.

8. Maak een product van je webinar

Veel webinarservices bieden de mogelijkheid om een live webinar op te nemen. Dit geeft je de kans om er later een podcast of online video van te maken. Desgewenst kan het webinar ook worden uitgebracht op dvd. Je kunt deze dvd gebruiken voor de verkoop of bijvoorbeeld om weg te geven als relatiegeschenk.

9. Webinar organiseren dat direct geld oplevert

Wanneer je als ondernemer bovenop bepaalde ontwikkelingen zit of geregeld noviteiten introduceert, kan een webinar al financieel lucratief zijn op het moment dat deze plaatsvindt. Dit doe je door van de mensen die geïnteresseerd zijn in de laatste nieuwtjes binnen je sector een bijdrage te vragen om het online seminar te kunnen volgen.

10. Verzamel contactgegevens via je webinar

Het organiseren van een webinar leent zich perfect voor het verzamelen van e-mailadressen en andere informatie onder je doelgroep. Je kunt als voorwaarde voor deelname aan het webinar de belangstellenden bijvoorbeeld vragen zich vooraf aan te melden. De gegevens die dit oplevert zijn bijzonder waardevol voor het marketingteam of de verkoopafdeling van een bedrijf.

Would you like to organize a webinar after reading the blog? Sign up for our two-day training Webinar organization or request a free quote. You can also contact YourWebinar part of Learnit Training, who can take the technical aspects of a webinar completely out of your hands.

Link

Formatting tips for InDesign

Dankzij de uitgebreide mogelijkheden voor kleurbeheer, stijlen en typografie kun je met InDesign jouw materiaal precies zo opmaken zoals jij het voor ogen heeft. In deze blog geven wij je 5 opmaaktips.

Tip 1: Turn on and off typographic quotation marks (smart quotes)

Adobe InDesign: Setting typographic quotation marks Of course, under the Preferences you set InDesign to use typographical quotes (smart quotes), you know, those beautiful ones with a dot and a curl ( and ). But what if you once need the foot or inch sign, which is straight lines (' or ")? Then use the key combination Shift + OPTION + Command + single or double aanhalingstekenstoets (MAC) or the Shift + Alt + Control + the single or double aanhalingstekenstoets (Windows). Turns off the typographic quotation marks.

To switch back to the typographic quotation marks, use the same key combination. This key combination acts as an on/off button. With a Mac, it can be even faster: Just press the Control key when using the quotation mark key.

Tip 2: Nudge Letters with kerning

Adobe InDesign: Setting typographic quotation marks Do you find such an initial (starting letter) at the beginning of a chapter also so beautiful? In InDesign, you create this with paragraph settings, such as in the Control Panel.

However, it is quite difficult to subtly place the drop cap. The best way is to work with kerning: Place a space before the drop cap if you want to move it to the left, for example, to have the O slightly protrude. Don't forget to drop the initials over two characters (space and letter). Set the course between the drop cap and space and enter a negative value in the kerning field:

Adobe InDesign: Setting typographic quotation marks Adobe InDesign: Setting typographic quotation marks
Standard With extra space and
Spacing adjustment

Also the space after for example the I usually needs adjustment. Then place the cursor after the initial and spaieer. With the Spatietruuk, the I also protrudes from the column:

Adobe InDesign: Setting typographic quotation marks
Standard With extra space and
Spacing adjustment

Tip 3: Right-aligned tab

In InDesign, you use the Shift + Tab key combination to create a right-aligned Tab. This is useful when you want to place a lock point, for example with a dingbat:

Adobe InDesign: Closing point with a dingbat

Or in a table of contents:

Adobe InDesign: Table of Contents

Sometimes it is also nice to use a uitvul character. After applying the key combination Shift + Tab , remove the tab ruler, place a uitvul tab character somewhere on the ruler, and choose a uitvul character, such as a Bullet (option + 8 (MAC) or Alt + 8 (Windows)). You can also choose a point, like here:

Adobe InDesign: Table of Contents with Uitvultabteken

With spaces at the beginning and the end, Corps size and aanspatiering you can taste the justification:

Adobe InDesign: Table of contents with custom Uitvultabteken

Tip 4: Work with relief

For photographic effects with text, you don't have to go to Photoshop within InDesign there are also many possibilities.

Adobe Indesign: Text effects, embossing

Adobe Indesign: Text effects, embossing Effects > Shadow inside and bevel and Emboss:

Adobe Indesign: Text effects, embossing

Adobe Indesign: Text effects, embossing

Adobe Indesign: Text effects, embossing The reflection is what you do:

 1. Copy the frame.
 2. Move the copy perpendicularly down with the black selection arrow.
 3. Choose Flip Vertical in the control Panel.
 4. In the effects pane, set the opacity to 30%.
 5. Use the gradient feather tool to ' omit ' the reflection.

TIP 5: Transparent surfaces and easy to break

Two tips that fall into the category ' Is it a bug? '

Transparent surfaces

Adobe Indesign: Transparent Faces Create an object (s) and place a so-called unassigned frame without fill (partly) over it. The black selection arrow lets you select the underlying object across the parent. After all, that has no filling. Make the unassigned frame a text or picture frame, still without fill, and the underlying object is no longer selectable unless you click the Command key (MAC) or Control key (Windows).

Convenient abort

In the Paragraph pane, uncheck > While no document is open, now it becomes a program preference. Create a text frame in a new document, and the text does not break. Now create a picture frame, put that with the text tool to in a text frame and Ra, RA, in the State paragraph panel, abort again checked! If you do the same with an unallocated frame, then it keeps breaking down neatly unchecked.

Encore

InDesign has some built-in jokes, so called 'Easter eggs'. A nice one: choose from the options of Line pane > Line styles > New and only tap Lights in the name pane. Or Happy or Feet or Woof.

Note the initial capital.; Create a line, for example with the Pencil tool and select your fantasy line in the Line pane > type.

Adobe Indesign: Easter eggs

Would you rather get started with InDesign under the guidance of an experienced trainer? Check out our InDesign offer.

Link

Convenient short-cuts in InDesign

Short-cuts zijn even wennen, maar als je dezelfde handeling vaak moet uitvoeren in InDesign zijn ze jouw tijd en moeite vaak waard. In deze blog lees je enkele handige short-cuts, zoals het schakelen naar andere documenten, handig objecten verplaatsen, snel in- en uitzoomen en het aanpassen van de referentiepunten van een object.

Tip 1: Quickly to another document

Quickly switch between multiple tabs in Adobe InDesign If you have multiple documents open at the same time, you can Command + ~ (tilde) (MAC) or Control + ~ (Windows) Browse between the different documents. Shift-Scroll in reverse direction. This works not only in InDesign, but in almost all programs where you can work with multiple documents.

Tip 2: Conveniently move objects with the arrow keys

In Preferences (> units and increments), you Can use keyboard increments > Cursor Key (cursor key) to set the distance that an object makes when you control it with your & Arrow keys.

Adobe InDesign: Set distance Course key

Take an average, for example 0.25 mm. If you want to move an object further, press the Shift key while pressing the arrow keys, the movement then goes 10x as fast. To place an object very accurately: press Command-shift (MAC) or Control-shift (Windows) while pressing the arrow keys, the move then moves in steps of 1/10x.

Tip 3: Zoom in and out quickly

Zoom in and out in Adobe InDesign Would you like to keep an overview on the entire layout of the page, but sometimes also to view details of (very) nearby? You can of course select the options in the pull View /verkleinglaasje from the tool bar. However, it is most convenient to first choose the one viewing option you want, for example pull Display (View) > page in window fit (Fit page in Window)To enlarge a detail with your magnifying glass. You can then OPTION + Command + 2 (MAC) or in Alt + Control + 2 (Windows) switch between both magnifications.

Tip 4: Adjust the reference points of an object

Adobe InDesign: Customizing an object's reference point If you work with the x and y coordinates of frames, you can use the reference points on the left side of the control Panel. But what are they small! Before you know it you have again clicked the wrong one. This can be avoided by Command + 6 (MAC) or Control + 6 (Windows) to jump to the first field in the Control Panel and continue with Shift + Tab To go to the proxy of the reference points. With the arrow keys you can now go to the right point.

And now something completely different

Placing text diagonally in a frame won't be something you need every day, but it's nice to be able to do it. You do this as follows:

 1. Draw a text frame.
 2. On this text frame, draw a second, smaller text frame.
 3. Give the smaller text frame the rotation you want for the text.
 4. Select both frames and create a whole of Via pull Object (object) > Pathfinder (Pathfinder) Add > (add).
 5. Click with your text tool in the result and start typing.
 6. Color the background and set a text bet in Via Pull Object (object) > text frame options, > inset spacing (Inset Spacing).

Adobe InDesign: Diagonally positioning text in a face

Would you rather get started with InDesign under the guidance of an experienced trainer? Check out our InDesign offer.

Link

5 InDesign tips to get you started quickly

Adobe's InDesign is a program that allows you to create layouts for print, but also for (interactive) Pdfs, e-books and other interactive purposes: typographic is nothing impossible! All your designs get a sleek, professional look that promotes communication with your target audience. But every beginner who opens InDesign knows the feeling ' closing again and no longer arrives! '. So many possibilities has the world's leading layout program.

Two or three days of help to find the way is more than welcome for many people. If you know the way a bit, some support can greatly broaden your horizon in InDesign. Learnit Training offers both possibilities happy. An in-practice Gepokte and Gemazelde Trainer will assist you during the various InDesign training sessions and has tips and tricks for the beginner and for the advanced designer.

In deze blog geven we je alvast enkele tips:

Tip 1: Place multiple images at once

In many cases, it's a good idea to place images one by one, but sometimes it's useful to place multiple images at once. You do this in the following way:

 1. Select ( file) > (place) (Control + D) multiple images (Figure 1).
 2. With your cursor, pull a rectangle on your page, but don't release the cursor. With the arrow keys on the (extended) keyboard you can create a grid where the images will fit in (Figure 2).
 3. With the arrow keys on the (extended) keyboard you can create a grid where the images will fit in (Figure 2).
 4. The Control key allows you to influence the distance between the individual frames.
 5. After you have released the cursor, the frames will never fit exactly to fit the images. But InDesign has special tools to make the frames close to the images (see red circle in Figure 3).
 6. The selection tool (black arrow) allows you to arrange the individual frames nicely (Figure 4).
     
Figure 1 Figure 2 Figure 3 Figure 4

Tip 2: More grid options

The ability to create a grid can also be used for decorative effects, such as circular frames and a radial gradient or with the line tool. Also here: Experiment with the arrow keys, but don't release the cursor (mouse button) until the grid is on.

Tip 3: Customizing Guides

Guides drag you out of the rulers you pull out through pull Display (View) > Show/Hide rulers (Show Rulers/Hide Ruler) (Control + R). If you do not want decimals in the coordinates (x and Y values), hold down the Shift key while dragging. The guide will remain on the ruler, without decimals.

TIP 4: Show additional Guides

A double-click on a horizontal ruler provides a vertical guide. A double-click on the vertical ruler a horizontal. If you press the Shift key, the coordinates of the guide do not have decimals.

Tip 5: Using the paragraph lines (Paragraph rules)

A cup with a colored background can be fun:

But what if the twenty-five cups you want to make so all vary in length? In this case, you should use paragraph lines (Paragraph rules). They are in the options of your paragraph pane: pull Window (window) > text and tables (Type & Tables) > paragraph (Paragraph). The Panel option button (Nice Scrabble word!) is always on the top right.

Choose paragraph lines (Paragraph rules) and fill in the settings below.

Now it grows and shrinks the background when you change the text.

Would you rather get started with InDesign under the guidance of an experienced trainer? Check out our InDesign offer.

Link

SVG (vector) files: from Adobe Illustrator to the Web

Chart SVG Support Al geruime tijd ondersteunen de moderne internetbrowsers afbeeldingen van het formaat SVG (Scalable Vector Graphics). Vector illustraties gemaakt met Adobe Illustrator kunnen op deze manier op het web geplaatst worden en dat creëert mogelijkheden. Een goede reden om te kijken naar enkele voor- en nadelen van dit bestandsformaat, interessant voor elke webdesigner en content manager.

The most glaring advantage of an SVG file is undoubtedly its scalability. Because an SVG file is a vector image and not a raster image, such as a PNG, the SVG can be enlarged or resized without loss of quality.

In the first place, this property makes it possible to place one image with different sizes in multiple places, even as a picture-filling background (in terms of maintenance this is a lot more pleasant than a PNG image because now when a change is Need to replace one image).

In the second place, an image always stays beautiful when zoomed in with the browser, something that is frequently done with mobile devices. This second advantage is very interesting when working with Ultra-HD displays or, for example, Retina displays like on the iPad.

Magnification Another advantage of working with an SVG image is the ability to manipulate the image, or parts of it, with Javascript. For a mouseover event, the color, size, line width or even shape can be adjusted or animated.

A disadvantage of the SVG format (and of vector graphics in general) is that they never have as much detail as real photos. An SVG image is good to use for logos, icons or infographics but a PNG is a better choice when you want to show a picture.

You can convert a picture with Adobe Illustrator to a vector image (vector), but the result is not always usable. First, because of its complexity, this image is barely editable and secondly because showing the image in comparison to a PNG requires more computing power from the computer.

In other words, the SVG format is a better choice at times than the regular raster images (JPG, GIF, PNG) and should also be seen as an addition to the existing collection of ' browser-capable-images '. The use of the correct image format is discussed during the webdesign courses at Learnit.

Link

15 Essential Photoshop Tips

Drawing Photoshop

Photoshop is an overwhelming program with endless features. In the beginning, many people get lost in the many possibilities. Recognizable?

Of course, a good course the real solution. But for anyone who doesn't have the time or money to do so, we have listed the 15 most important tips below.

After hundreds of training sessions for thousands of students, we have a nice idea of what options the average user needs, and how to quickly find and use them. No endless manual, no complex tutorial, but immediately get to work and see results.

Icon

Tip 1: Transform

Rotate or change an image
Transform Transform from context Menu

If you want to change the size of a photo, rotate or distort the photo, you can do so by clicking Edit, then clicking Transform and selecting the desired action. There is an easier way to do this. Press Ctrl + T and a box appears around the image, indicating the distort. This means that you can change the image of size. The best way to do this is to place the mouse on one of the corners and then drag while holding down the SHIFT key to keep the height and width the same ratio. When you're done, press Enter.

Icon

Tip 2: Change the unit of measurement

Switch between centimeters and pixels
Measurement units in Menu

A short and fast way to toggle between the unit of measurement is by placing the mouse on one of the rulers (press Ctrl + R to show or hide the rulers), right-click, and then choose a unit from the displayed menu. You have a large choice of measurement units: centimeters, pixels, millimetres, points, percentages, etc.

Icon

Tip 3: Magnetic Lasso Tool

Unplug an image from its background
Use magnetic lasso

This is an easy selection tool that helps you trace part of the picture's stroke. This allows you to easily separate an object on the image from the rest of the image and perform certain actions on it. For example, you can detaching a product from its background.

Icon

Tip 4: Magic Wand Tool

Remove a consistent background
Magic Wand Tool Magic Wand Tool

The Magic Wand Tool is another background selection tool, ideal when working with a monotonous and consistent background. If you want to choose a clear color in an image, this is the right tool for you. For example, the Magic Wand Tool is suitable for a white background or a clear blue sky.

Choose the Magic Wand Tool from the Tools panel and click on the part of the image you want to select. Make sure you switch between the "Add to Selection" option in the top row (icon of two squares) so that you can continue to add colors and shades to your selection.

Icon

Tip 5: Custom Shape Tool

Choose from a huge number of shapes
Custom Shape Tool Custom Shape Tool

The functions panel gives you all the basic shapes you need, such as a square, a line, a circle, oval etc. However, if you want more options, use the Custom Shape Tool. The icon of this looks like the first pancake (perhaps this was not the intention of adobe).

The Custom Shape Tool is easy to find in the Options bar. After selecting the Custom Shape Tool, a large number of shapes appear. On the right side of the Custom Shape Tool icon You see a small thumbnail view. You get access to more shapes by clicking the small arrow on the right side of the panel. If you are looking for banners, talking bubbles or all kinds of arrows then this is the right tool for you.

Icon

Tip 6: Adjustment layers

Work in a separate layer
Adjustment layers Adjustment layers

When you use Photoshop, for any purpose, to change the colors of an image, to sharpen or make better contract, always remember to use Adjustment layers. The big advantage of the Adjustment layers is that it does not change the image itself, but on a separate layer. This way you can easily adjust the edits to see what's most beautiful. The Adjustment layers can be found at the bottom of the layers panel (a black and white circle icon).

Icon

Tip 7: Layer Styles

Give an effect to your image
Layer Styles

This is an easy and simple way to give some pit to an image. Layer styles are a special effect that you can easily add to individual layers. All you have to do is double click on the layer and choose the effect you like.

You can choose from a wide range of functions; Add a glow, add shadows and much more with a mouse click. Stay cautious and make sure you don't overdo it. These effects tend to look cheap if you use too much of it.

Icon

Tip 8: Healing Brush Tool

Remove imperfections
Healing Brush Tool

This is a very handy tool for something advanced Photoshop Press. You can use it to repair the image from imperfections such as scratches and blemishes. Choose the brush size, hold down the ALT key and select a nice and clean area of the image. Release the Alt button and paint over the bad environment. Basically, this function copies a piece of the picture from the first to the second position.

Icon

Tip 9: Spot Healing Brush

Remove blemishes and pimples
Spot Healing Brush

Yes-it is indeed exactly how it sounds, this tool makes everything a lot nicer! If you have a spot, blemish or birthmark, this tool can remove it immediately. It can also be used to remove a pimple.

Place the brush on the area you want to ' fixing ', make sure the brush is a bit larger than the spot and click on the spot. Photoshop makes sure that the retouched spot is automatically beautiful, so you really don't have to do anything else.

Icon

Tip 10: Dodge Tool

Remove red eyes
Dodge Tool

The Dodge Tool makes pixels lighter in color where you use it. This is a good solution for the known red eye problem. Put the Dodge Tool on a soft brush, go to Range settings in the menu bar and choose Highlights here, set the Exposure to about 20%. Then use the brush over the red part to be careful.

Don't overdo it, otherwise your model will look unrealistic. A number of simple stripes should suffice.

Icon

Tip 11: Blur Tool

Blurring small imperfections
Blur Demo

A simple and fine way to remove small wrinkles is by blurring them a bit. Use the Blur Tool to smooth out small imperfections, such as the wrinkles around the eyes or the mouth area, you fade them into the background easily. Again, make sure you don't overdo it because otherwise the image will fade too much.

The Blur Tool can recover imperfections, but the Blur Tool is also used for more artistic purposes. So it is important to build a bit of dexterity with the Blur Tool.

Icon

Tip 12: Move Tool

Moved selections
Move Tool

This is a simple but useful tool. The Move Tool is used to move selections or layers, also to other images. Usually it is used to move the layer after the layer is inserted in the image. Hold down the SHIFT key to move only horizontally or vertically.

Icon

Tip 13: Clone Stamp Tool

Make an exact copy
Clone stamp

This tool looks like the Spot healing Brush Tool (see above). You use it in the same way, however, this tool does not mix in the end. It is an exact copy of the information from the first selected space to the second selected space. So you use it to correct minor flaws or to make manipulations.

Select the Clone Stamp Tool and set the desired brush size. It is best to put the flow at 50%. Hold down ALT and select the area you want to clone. By clicking and dragging, you can move the clone.

Icon

Tip 14: Crop Tool

Remove part of image
Crop Tool

The Crop Tool (Hotkey C) allows you to remove portions of an image, to focus on a particular part of image. The Crop Tool can be used by selecting a part of the image and then pressing Enter. You can move the selection by dragging the left mouse button.

Icon

Tip 15: Gradient Tool

Fill a background with transition colors
Gradient Tool

The Gradient Tool allows you to fill an area with transition colors, for example, an image from Orange in gray. In addition, more advanced gradients are available with multiple colors that include transparency.

Other functions of the gradient tool are, for example, placing colorful backgrounds behind objects, making shadows or putting more depth in an image. However, these are options for more advanced Photoshop Press.

Icon

Tools: Saving for the web

Save the image to the Web
Gradient Tool

Finally, it is important to save the image in the correct format. When you want to use the image on the Internet, it is important that the image loading does not take too long. To do this, use the File > Save for Web & Devices option. With the settings you can choose the file format and the quality, the higher the quality the larger the file.

Within the Save for Web window There are a number of tabs, including 2up. 2up you can use to split the window, on the left side is to see the original, while the right part contains the new settings.

You now know the basic tools of Photoshop, congratulations and good luck!

Do you want to be more convenient with Photoshop and edit footage in a professional way? During the Photoshop courses of Learnit you will learn how to work efficiently with Photoshop. You'll learn the intricacies of Photoshop and get active support during this workout. Read more about these courses!